به گزارش روابط عمومی سازمان فضای مجازی سراج مرکز گیلان، سجاد ستوده، مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان در گفتگو با خبرنگاران از برگزاری ویژه برنامه «پا به پای میرزا در رشت» در عصر روز سه شنبه، ۱۵ خرداد و همزمان با یکصد و دومین سالروز اعلام جمهوری ایران در گیلان از سوی میرزا کوچک جنگلی به هدف بازخوانی اتفاقات نهضت جنگل به عنوان یک حرکت استکبارستیزی و استقلال خواهی مردم گیلان خبر داد.
وی با بیان اینکه این ویژه برنامه به همت سازمان فضای مجازی سراج مرکز گیلان، سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت برگزار شد، افزود: ۱۵ و در برخی اسناد ۱۶ خرداد سال ۱۲۹۹ شمسی، میرزا کوچک جنگلی در راه اعاده استقلال و حاکمیت ملی ایران با انتشار بیانیهای و با حضور بر سر قبر دکتر حشمت، الغای اصول سلطنت و تأسیس حکومت جمهوری ایران را در رشت اعلام کرد که این روز فرصت مناسبی برای مرور و بازخوانی نهضت جنگل است.
ستوده در ادامه با اشاره به اینکه رشت، شهر میرزاست، گفت: رشت پایتخت نهضت جنگل و شهر میرزاست، اما متاسفانه آن طور که باید به نمادهای نهضت جنگل به عنوان مهمترین و بزرگترین حرکت انقلابی مردم ایران پس از نهضت مشروطه پرداخته نشده است. بسیاری از نقاط شهر رشت یادآور اتفاقات مهم و سرنوشت ساز در تاریخ معاصر ایران است، اما المان و نمادهای مناسبی در ایننقاط درج نشده است.
وی در ادامه افزود: امروز اگر گردشگری بر سر مزار مثلا دکتر حشمت حاضر شود، و اگر از قبل با این شخصیت آشنا نباشد، متوجه نخواهد شد که بر سر مزار چه کسی حاضر شده است.
مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان در ادامه با تقدیر از زحمات شهرداری رشت در خصوص بازسازی مرقد دکتر ابراهیم حشمت افزود: جا دارد سازمانهایی همچون اداره کل گردشگری استان، نقاط مختلف شهر رشت که ارتباطی با نهضت جنگل دارند، همچون کارگزاری سابق رشت، قبر دکتر حشمت، کنسولگری سابق انگلستان در رشت، انبار نفت و … را مورد توجه قرار داده و برای بازآفرینی و یا ثبت اطلاعات تاریخی آن به شیوه هاي مختلف برنامهریزی نمایند. حضور مردم و گردشگران به شکل روزانه در این نقاط فرصت مناسبی برای معرفی ابعاد مختلف نهضت جنگل و افراد و فعال مرتبط با آن است.
در ابتدای این برنامه، سهراب یوسفی، مسئول رسانه های تصویری سازمان فضای مجازی سراج گیلان و یاسر محجوب، رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت درباره این برنامه توضیحاتی ارایه کردند.
در ادامه این برنامه، شرکت کنندگان به صورت دسته جمعی از مراکز مرتبط با قیام نهضت جنگل شامل خانه میرزا، حوزه علمیه جامع رشت یکی از محلهای تحصیل میرزا کوچک، محل اعدام و مرقد دکتر حشمت و مزار میرزا کوچک جنگلی در رشت بازدید کردند و اهداف نهضت جنگل و حرکت شهید میرزا کوچک جنگلی و وقایع رخ داده در این اماکن تاریخی از سوی دکتر مجید رحمانی، از پژوهشگران تاریخ نهضت جنگل روایت شد.
در بخشی از این برنامه جذاب، از قسمت اول از مستند ۱۰ قسمتی مینیاتور رونمایی شد. این مستند در ۱۰ قسمت با موضوع پاسخ به شبهات نهضت جنگل توسط سازمان فضای مجازی سراج مرکز گیلان و به تهیه کنندگی سهراب یوسفی تا ۱۱ آذر تولید میشود.
نقطه پایانی برنامه پا به پای میرزا در رشت، مزار شهید میرزا کوچک جنگلی بود و حاضران در این قسمت از برنامه روایت شهادت میرزا کوچک و نحوه تدفین پیکر این شهید والامقام را به نقل از دکتر رحمانی پژوهشگر و محقق گیلانی نهضت جنگل شنیدند.